Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@11:35:30 GMT

مدرک گرایی مانع از مهارت‌آموزی شده است/لزوم ترویج فرهنگ کار

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۳۲۴۶۲

مدرک گرایی مانع از مهارت‌آموزی شده است/لزوم ترویج فرهنگ کار

کرمانشاه- قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، مدرک گرایی در جامعه کنونی را از عوامل دانست که کمتر دانش‌آموزان و دانشجویان به سمت مهارت‌آموزی می‌روند.

به گزارش خبرنگار مهر، رحمت‌الله رحمتی امروز دوشنبه در مراسم جشن روز کارگر که در محل تالار انتظار شهر کرمانشاه برگزار شد، گفت: به تعابیر مختلفی از بوسیدن دست کارگران توسط پیامبر اشاره کرد و گفت: یکی از آن تعابیر توجه پیامبر به سرمایه های انسانی جامعه، توحه به اشتغال مولد و ترویج و تشویق فرهنگ کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه در دهه های اخیر فرهنگ کار و اشتغال معنی واقعی خود را از دست داده است و مردم ما در سبد هزینه های خانوارشان هزینه ای برای مهارت آموزی در نظر ندارند اما هزینه های کلان برای دانشگاه ملزوم می دارند.

قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: منظور از این حرف تزاحم دانش آموزی نیست، بلکه متاسفانه به دنبال این هستیم که فرزندمان یک مدرک تحصیلی کسب کند و این فرهنگ را ترویج داده‌ایم.

وی گفت: ما ۲ هزار و ۶۴۰ دانشگاه داریم و چین با آن عظمت و جمعیت ۱۸۰ دانشگاه از ما کمتر دارند.

رحمتی تصریح کرد: تعداد دانشجویان ما در سال‌های ۶۷ و ۶۸ برابر ۲ هزار و ۵۷۰ نفر بوده و امروز ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است و اگر این حرف را اینطور تعبیر کنیم اینکه جامعه دنبال دانش آموزی است باید از این کار استقبال کنیم، اما در واقعیت دنبال کسب و دریافت مدرک دانشگاهی هستیم و این را افتخار می دانیم که فرزندمان مدرک مهندسی یا دکتری داشته باشد به همین دلیل آمار بیکاری بالاست.

وی تاکید کرد: چرا باید در اعتبارات کل کشور سهم آموزش های مهارتی فقط ۱ و ۳ دهم درصد از کل بودجه آموزشی باشد؟ و چرا نباید جامعه و دست اندکاران دولتی ظرفیت بالای آموزش های فنی و حرفه ای را ندانند.

قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: چرا باید صاحبان صنایع و اصناف هزینه افزایش مهارت نیروی کار خود نکند؟ مگر نه اینکه ارتقاء مهارت نیروی کار موجب تداوم و پایداری شغل، ارتقاء بهره وری و بالا رفتن ضرب ایمنی کار می شود.

وی یکی از دلالیل اتفاقات اخیر در پتروشیمی را مربوط به عدم مهارت نیروهای کار دانست و گفت: امروز متاسفانه در استان کرمانشاه ضریب بیکاری بالاست و باید در چنین شرایطی مهارت جوانان را ارتقاء دهیم.

قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر ایجاد بنگاه‌های کوچک اقتصادی تاکید کرد و افزود: ایجاد بنگاه های کوچک و توسعه اشتعال های کوچک و خانگی می تواند در فرایند بیکاری بسیار تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: اینکه برخی می گویند می توان چند میلیون شغل ایجاد کرد یک حرف است باید در زمینه اشتغال متخصصین دانشگاهی وارد شوند.

رحمتی یادآور شد: تا سال ۹۲ عدد بالایی برای فروش سنگ آهن داشتیم اما امروز این عدد به صفر رسیده است علت این فرآیند این است که ما هنوز با موج دوم فناوری ها حرکت می کنیم و در دنیایی هستیم که با موج چهارم در حال حرکت هستند.

وی گفت: برخی تا بحث مذاکره با کشورهای دیگر مطرح می شود این را به عنوان نگاه به بیرون تعبیر می کنند واین در حالی است که مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند گفتمان بر اساس عزت، تبادل تجارب باشد.

قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تاکید کرد: تکنولوژی دنیا هر روز، بروز می شود و ما نمی توانیم با فناوری‌های نسل دوم، صادرات انجام دهیم و نمی توانیم بدون تعامل با دنیا مواد اولیه را با قیمت مناسب وارد کنیم و از آن مواد اولیه جنس با کیفیت با قیمت قابل رقابت تولید کنیم.

وی افزود: ایرانی باید جنس ایرانی بخرد ولی تولید کنندگان باید کیفیت جنس را بالا ببرند.

رحمتی خاطر نشان کرد: اشتغال و تولید اشتغال فرآیندی است که باید طی آن باید از کارگران، کارگزاران و وکارآفرینان حمایت کرد، چرا که تحقق بخش اقتصاد مقاومتی هستند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۲۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، میثم عرب‌زاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در نشست خبری برگزاری هشتمین همایش ملی فرش ایران که به میزبانی این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه می‌تواند نقش اساسی در جهش تولید ایفا کند. دانشگاه آزاد اسلامی کاشان ازلحاظ ورودی در سال جاری با ۳۰ درصد رشد پذیریش دانشجو، مواجه بوده که نسبت به سال‌های اخیر بی‌سابقه است.

وی افزود: اکنون شرایط خوبی در دانشگاه وجود دارد زمانی ۲هزار ۷۰۰ دانشجو در دانشگاه داشتیم اکنون به ۵ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده یعنی در چهار سال تعداد دانشجو به دو برابر شده است. تعداد دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در دانشگاه در سال‌های قبل، ۸۰۰ بوده که اکنون این آمار به هزار و ۷۰۰ نفر رسیده و دانش‌آموزان این مدارس می‌توانند از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی کاشان که برای دانشجویان است، برای ارتقای سطح آموزش خود بهره‌گیری کنند. نزدیک به ۸۰۰ معلم، استاد هیئت علمی، حق و تدریس و کارمند در دانشگاه، فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در پاسخ به این سؤال که علت این رشد ۳۰ درصدی دانشجوی دانشگاه، چیست؟ گفت: در این سال‌ها سعی کردیم استادان متخصص و قوی را شناسایی و به دانشگاه دعوت کنیم. برای انتخاب استادان نگاه صرفاً علمی و تخصصی است نگاه تیمی، گروهی، اصلاً جایگاه ندارد.

عرب‌زاده درباره با بیان مشکلات اخیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: اکنون این واحد دانشگاهی با بازنشستگی گروهی استادان مواجه بوده؛ البته استادان جوان و نخبه در دانشگاه مشغول به تدریس هستند؛ اما زمان می‌برد تا به مانند استادان گذشته باتجربه باشند.

وی جذب برخی استادان متخصص به عرصه صنعت را چالش علمی دانست و بیان کرد: به علت شرایط سخت اقتصادی این استادان زودتر جذب صنعت می‌شوند تا به تربیت نیرو‌های متخصص جوان بپردازند و شرایط اقتصادی جامعه در این امر دخیل است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با اشاره به برخی از دانشگاه‌ها که هنوز زیرساخت کافی ندارند، تأکید کرد: دانشجو باید در محیط دانشگاه متخصص و عالم شود؛ اما در برخی دانشگاه‌ها حتی زیرساخت‌های دانشگاهی هم مهیا نیست؛ اما با تبلیغات دانشجو، جذب می‌کنند. رشد قارچ گونه دانشگاه، نیاز امروز جامعهٔ علمی نیست؛ بلکه تخصص گرایی، تربیت افراد و نیروی جوان علمی نیاز کشور است. اینکه صرفاً بخواهیم فقط مدرک بگیریم کافی نیست و باعث می‌شود فاصله و یا شکاف عمیق بین دانشگاه و جامعه کار ایجاد شود؛ زیر متخصص تربیت نکرده‌ایم.

وی، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به‌عنوان شانزدهمین دانشگاه آزاد اسلامی کشور و نخستین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، دانست و گفت: این دانشگاه دارای سرای فرش ماشینی و سه مرکز تحقیقات و فناوری، شتاب‌دهنده و آزمایشگاه طراحی فرش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • (ویدئو) جزئیات ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی از فردا
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • مازندران رتبه های برتر المپیادهای دانش آموزی را دارد
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت