Web Analytics Made Easy - Statcounter

  منوچهر جهانیان*

  امروزه و در دوران کرونا که کسب و کارهای گردش‌گری با رکود و تعطیلی بی‌سابقه مواجه شده اند، بسیاری از نیروهای شاغل در این عرصه از کار بیکار و یا رو به سایر مشاغل آورده و از بخش گردش‌گری کوچیده‌اند.

  در دنیای کنونی مدیریت منابع انسانی (HRM) از سرمایه‌های اصلی کسب و کارها و به ویژه در بخش گردش‌گری است و مدیریت سرمایه انسانی (HCM) باید از آن حمایت و پشتیبانی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  با این حال متاسفانه در کسب و کارهای گردش‌گری هم در حوزۀ مدیریت منابع انسانی و هم مدیریت سرمایۀ انسانی نتوانسته اند، بسترهای لازم را برای حمایت و پستیبانی از کسب و کارها و صاحبان آن فراهم آورند و همین  امر آسیب جدی به کسب و کارهای گردش‌گری وارد آورده است.

   در پساکرونا و توسعه فعالیت های گردشگری و رونق کسب و کارها به شدت نیازمند منابع انسانی آموزش دیده، ماهر و با تجربه اند.

  با توجه به طولانی بودن زمان تحصیل دوره های آکادمیک و دانشگاهی و همچنین ضعف بنیادین در طراحی و سرفصل دروس دوره های آموزش های کوتاه مدت که موسسات آموزشی ارائه می‌کنند ضرورت ایجاد و راه‌اندازی دوره‌های مهارتی و کوتاه‌مدت در مراکز آموزش فنی و حرفه ای در کشور و توسعه این‌گونه دوره ها با هدایت‌، راهبری و حمایت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بیش از پیش احساس می‌شود و می‌تواند راه‌گشای فعالیت و رونق کسب و کارهای گردش‌گری در کشور باشد.

  سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با محوریت مراکز آموزشی خود می تواند، با راه‌اندازی دورهای مهارت‌آموزی برای علاقه‌مندان و جوامع میزبان و محلی با ارایۀ آموزش های لازم و با تاکید بر دستورالعمل کد‌های اخلاق جهانی گردش‌گری به این مهم بپردازد و راه‌گشای مراکز خدمات گردش‌گری و کسب و کارهای این بخش وسیع و گسترده باشد.

  از این رو امیدوارم ریاست سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ( اقای دکتر حسینی‌نیا) با توجه به سابقۀ  فعالیت‌های مؤثر آموزشی  و کاربردی در دانشکدۀ کارآفرینی دانشگاه تهران این مهم را به عنوان یک هدف مورد توجه قرار دهد  و برنامه‌ریزی مناسب برای ایجاد و راه اندازی آموزشگاه‌ها و دوره‌های مهارتی با محوریت گردش‌گری در مقاصد سنتی و همچنین مناطق و مقاصد نوظهور و کمتر شناخته شده انجام دهد.

   ایجاد و راه اندازی کسب و کارهای گردش‌گری با سرمایه اندک و مهارت‌های کوتاه مدت می‌تواند بسترهای لازم را برای توسعه فعالیت‌های گردش‌گری در مناطق مختلف کشور با محوریت مناطق کم برخوردار یا کمتر شناخته شده اما دارای جاذبه‌های متنوع و پنهان گردش‌گری فراهم سازد و در ایجاد اشتغال و کارآفرینی، رونق اقتصادی و رفاه اجتماعی ساکنین بومی و محلی نقش آفرینی کند.

  توسعۀ دوره‌های مهارتی گردش‌گری گام ارزش‌مندی در راستای توان‌مندسازی جوامع میزبان و محلی، با اتکا به منابع درونی و از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی در اقصی نقاط کشور است و به رفع بیکاری و خلق ثروت برای بومیان کمک می‌کند و به رونق اقتصادی و توسعه و شکوفایی مناطق می‌انجامد.
 
*رییس دانشکدۀ علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ و رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گردش‌گری ایران

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۴۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۱۲ هزار نفر در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور در حاشیه برگزاری آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم در قم که در موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: امسال در نوزدهمین دوره از آزمون تخصصی ارزیابی و اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم بیش از ۱۲ هزار نفر از ۳۱ استان کشور شرکت کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی تقی‌زاده افزود: در این دوره از مسابقات شاهد رشد ۲۰ درصدی شرکت‌کنندگان در کشور بوده‌ایم؛ همچنین استان‌های تهران و خراسان رضوی بالاترین آمار مشارکت را در این آزمون داشته اند. 

وی در خصوص زمان اعلام نتایج آزمون گفت: تا ۴۰ روز آینده نتایج آزمون اعلام می‌شود و کسانی‌که حد نصاب و امتیاز کافی را از این مرحله بدست آورند، به آزمون شفاهی راه می‌یابند و پس از قبولی در آزمون شفاهی مدرک سطح ۳ را دریافت می‌کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اکنون ما از ۱۰ کشور دنیا در این آزمون مخاطب داریم و اتباع کشور‌های پاکستان، افغانستان، لبنان و انگلستان از عمده مخاطبین ما هستند؛ با این استقبال مخاطبان امیدواریم در سال آینده آمار شرکت کنندگان به ۲۰ هزار نفر برسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


دیگر خبرها

  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • (ویدئو) جزئیات ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی از فردا
  • شرکت ۱۲ هزار نفر در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت